Home Motivacija NIKAD NIJE KASNO – ZA DOBRE PROMJENE
NIKAD NIJE KASNO – ZA DOBRE PROMJENE
0

NIKAD NIJE KASNO – ZA DOBRE PROMJENE

184
0

Ne zavaravajte se!

Za rubriku je „CRNA KRONIKA“ ako vam dan izgleda: krevet – frižider – lift – auto – kava – posao – kava – frižider – auto – fotelja – krevet – (i još pokoji noćni – FRIŽIDER)!

Normalno, uz silne svakodnevne obaveze vrlo se je lako ulijeniti i ukalupiti u kolotečinu, posustati i pomalo pasti u depresiju. Ali, je li to bit vašeg dana? NE! Bit je vašeg dana da se čim više trudite napredovati, da budete motivirani, i da svakodnevno radite na ostvarenju svojih ciljeva. Koje naravno da imate, i zato nema zabušavanja. Iako je 9. mjesec na odmaku, otprilike kraj je ljeta, i do nove je plaže puno, puno dana… Nemojte se zavaravati, jer ovo je zapravo najbolje razdoblje da se ponovno trgnete i samo nastavite sa svojim planovima, koliko god da ste iznova započinjali i odustajali

Ljudski je odustajati, superherojski je USTRAJATI!

superherojski je USTRAJATI

Nažalost, dio smo pretile svjetske „elite“, koja je u bliskom odnosu sa raznim bolestima, lošim raspoloženjem, nekretanjem, manjom koncentracijom i lošom radnom sposobnošću… . Eh sad, na nama je da li ćemo i dalje njegovati tu činjenicu svojim ponašanjem, ili ćemo odlučiti biti ti koji rade promjenu? Odlučili smo ustrajati na promjenama, jer na svu sreću, barem imamo što mijenjati. A to smo uvijek – MI SAMI! I nema većeg gušta nego gledati rezultate za koje smo se mi sami trudili. Ništa ne dolazi preko noći, to je sasvim normalno, ali da biste ostvarili svoje snove, za početak trebate se – pošteno probuditi!

Glavni uzročnik bilo kakve demotivacije, koliko god se uvjeravali da su uvijek drugo krivi, upravo ste vi! U to se ubrajaju vaši prekasni odlasci na spavanje, neispavanost i nemoguća buđenja, grickanja svako malo pokojeg kolačića da povratite energiju, jer ipak na njemu piše da je „fitness“, pa nekakvog štapića jer u njemu je kikiriki maslac a on je zdrav, mazanje „zdravih namaza“ i kojekakvih maslaca punih omega 3 za jutarnji doručak, ispijanje ušećerenih kava na svakom koraku, jedenje tu i tamo onoga što zovemo junk hranom, i bez srama ju možemo zvati junk kad je već svima jasno kakvo to smeće zbilja jest, i još zilijun sitnih loših navika koje vam se potkradaju svakodnevno. A SVE je u glavi!

Uz to još ide i – nekretanje! Uz termin „vježbanje“ mnogi se odmah prestraše da moraju posjedovati posebnu opremu, posebne prostore, dvorane, skupe rekvizite i slične asocijacije povezane sa vježbanjem, i gomilu vremena, pa im sve to može biti nepremostiva prepreka da svoje tijelo stave u bilo kakav oblik kretanja, pa je jedini logični slijed događaja nastavak gledanja televizije. Samo napravite prvi korak, i sve će se ostalo posložiti kako treba.

Vratite-se-na-pravi-put

Jer za svakodnevno kretanje nije potrebna nikakva posebna oprema, osim para tajica i nekakvih tenisica, dok ima i onih koji nadobudno kroče u teretanu drito s kave u trapericama i odrade gornji dio leđa. Da je više vas takvih, manje bi se kupovalo jeftinih finih slastica u Lidlu i gledalo Farmu pa Big Brother redom u večernjim satima, dok se samo nekolicina znoji u teretani.

Ukratko, PRAVO JE VRIJEME za promijene! Ili za nastavak već usvojenog režima! Krećite se, hodajte, šećite, trčite, idite pješke do kave, posla, cure, dečka, penjite se stepenicama, zaboravite na lift. Krenite u teretanu, upišite aerobik, ugurajte se na tečaj plesa, ili jednostavno, odradite trening u svojoj sobi sa slušalicama na ušima kojim premotavate subotnji film! Ili bilo kakav film, obzirom da ni subote nisu što su nekad bile 😀 Realno, nema izlike. Izlika ste jedino vi sebi sami, a za to NEMA opravdanja.

Za one koji ne vole klasično vježbanje po dvoranama, teretanama i slično, dovoljno je za početak svaki dan hodati, brzim hodom! Gdje god vam paše, krenete 10ak minuta i vidjet ćete da se nećete vratiti kući do mraka! Jedite 5 – 6 izbalansiranih obroka dnevno. Polako i umjereno. Naravno, već znamo napamet da to mora biti voće, povrće, bjelančevine, cjelovite žitarice i zdrave masti. Obilno doručkujte! Što da vas drugo digne iz medvjeđeg sna nego pomisao na dobar doručak kojeg obožavate. Nasuprot tome, za večeru obrnuto. Pijte dovoljno vode, znači 1,5 – 2 litre dnevno. Odrecite se otrovnih šarenih sokića i raznih zaslađenih napitaka, već i mala djeca znaju kako to nije za piće.

I još nešto… 1, 2, 3! KRENITE!!!

I to je to! Ajde da vas vidim

[1-click-image-ranker]

(184)

Tina Pamić Moje je ime Tina Pamić i diplomirala sam Marketing na Ekonomskom Fakultetu u Rijeci. Oduvijek gajim ljubav prema područjima psihologije i rada sa ljudima, a posebice prema zdravom načinu života. Zbog vlastitog zdravlja okušala sam se u prehrani bez glutena, laktoze, rafiniranih šećera, mliječnih proizvoda i proizvoda životinjskog podrijetla, a dugi se niz godina bavim fitnessom što je uvelike utjecalo na poboljšanje kvalitete moga života. Želja mi je promicati prednosti zdrave prehrane, bavljenja sportom, pozitivnog razmišljanja, i općenito rada na sebi, te pružiti drugima motivaciju kako bi napravili promjenu i ostali ustrajni u mijenjanju svog života na bolje.